*ShoutBox AJAX Chat © blueimp.net |  Integrated with SMF

Gönderen Konu: XBox 360 iXtreme LT+ 1.91 Yükleme Rehberi [SAMSUNG/HİTACHİ/LİTEON/BENQ]  (Okunma sayısı 1705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ηαρѕтєя

• Administrator
  • Yönetim Kurulu Başkanı
    • Chelsea
    • pf.napster@pesfootball.com
    • Pesfootball
      • Profili Görüntüle
      • PesFootbaLL.Com
Dikkat

Liteon DG-16D2S, 74850C, 83850C(V1), 83850C(V2),93450C dvd-romu olanlar;

Not:2.0.13146.0 güncellemesinden sonra bütün liteon sürücüler DG-16D2S 02510C olmuştur.

Elinizde
 Dummy.bin
 Lite-OFW.bin
 Key.bin

dosyalarından herhangi biri yoksa ( en az biri olmalı ) kesinlikle FW atmaya çalışmayın. E64 Hatası Alırsınız.

Öncelikle key dosyasını almanız gerekiyor. Almadan atmaya kalkarsanız dvd-rom elinizde kalır. Key kaybolduğu için yeni dvd-rom alsanız dahi Xboxı bir daha oyun için kullanamazsınız

Key almak için Rehber

Öncelikle Orjinal Fw yükleyin (Stock FW) (Daha önce firmware varsa.Bunun nedeni banlanmamak için.) Dilerseniz bu adımı yapmayada bilirsiniz.

2- Dashboard Update yapın

Dashboard Update Yapımı

İndir
http://www.xbox.com/system-update-usb

İndirdiğiniz update dosyasını zip olarak flash belleğinize atın ve xbox 360'a takın kapatıp-açın karşınıza çıkan update'i yükleyin.

Malzeme Listesi;
1 adet TORX T10 tornavida (6 dişli)
 1 adet Sata kablosu (PC'nizin DVDRom'ununki Olur)
 1 adet Xbox360 (İçi Tamamen Açılmış Olmalı)

Öncelikle Xbox'ınızı tamamen sökün.

Sata kablosunun bir ucunu PC'nizdeki Sata2 girişine takın diğer ucunu ise Xbox romunuzun arkasındaki sata girişine takın (eskisini çıkarın)

Şimdi xboxınızın güç kablosunu ve görüntü kablosunu da takın ama monitöre yada tvye bağlamaya gerek yok sadece hata vermesin diye takın.
 Xbox'ı güç düğmesi ile çalıştırın bırakın romun kapağı açılsın.
 Sonra eliniz ile Xbox'ın romunu sıkıca tutup içeri gitmesine izin vermeyecek şekilde tutun ve Xbox'ın güç tuşuna basarak kapanmasını sağlayın.
 Dvdrom'u içeri almak isteyecek ama buna müsaade etmeyin.
 Biraz sonra güç kesildiğinde artık Dvdrom'un kapağını hareket ettirmek istemeyecektir.
 Şimdi kapağı eliniz ile yarısına kadar içeri sokun ve yarı açık vaziyette elinizle sımsıkı tutun.
 Sonra Xbox'ın güç düğmesine basın ve kapak dışarı çıkmak isteyecek yine eliniz ile sıkı bir şekilde tutun ve dışarı çıkmasına izin vermeyin.
 Birkaç saniye sonra kapak o şekilde kalacak.
 Ama xbox açık vaziyette olmalı.

Şimdi jungle flasherı YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞTIR diyoruz yoksa hata verir açılsa da işlem yapmaz.
 Program PCnizde PORT IO32 sürücüsü olmasını zorunlu koşuyor eğer bu sürücü olmazsa işlemimiz olmaz.
 Açılınca üst kısımda sekmeler var oradan MTK flash yazan yere tıklıyoruz.

Sol kısımda I/O port yazıyor oraya tıklayın ve xboxınızın VAD ile başlayan romunuzu görene kadar o numaraları deneyin. (0xE900 Olabilir)

Buradan sonra sağ tarafta SAMSUNG/HİTACHİ/BENQ unlock var .(sizinki hangi romsa ona uygun olana tıklıcaksınız.)

Uyarı: Liteon dvdromlar için unlock seçeneği yoktur. Erase ile Romu silmeden önce Dummy.bin, Lite-OFW.bin yada Key.bin dosyalarından en az birinin elinizde olduğundan emin olun

Aşağıda yazılar akıcak göreceksiniz.

Şimdi menüde alttarafta intro/device ID sekmesine tıklıyoruz alt tarafta tekrar yazılar akıyor.

Liteon sahipleri burada İntro / device id butonuna tıkladıktan sonra karşılarına gelen uyarı penceresine evet demeden önce dvd-romun xboxdan gelen güç kablosunu çıkarıp 2 saniye kadar bekleyip taktıktan sonra EVET demeleri gerekiyor. Aksi taktirde romun Flash bilgileri gözükmeyecektir.

Sonra aşağıdaki read butonuna basıyoruz reading 0 1 2 3 şeklinde satırda yazılar gelicek ve bunların sonunda bir pencere açılacak bizden ixtreme LT+ firmware dosyasını isteyecek .
 Rardan çıkartın ve çıkarttığınız fw dosyasını direkt jungleflasher klasörü içersindeki firmware klasörü içine atıcaksınız yoksa fw okunmuyor diyecektir.

Bunu yaptıktan sonra açılmış olan pencereden LT+ firmwareini seçip tamam diyoruz sonra bir pencere çıkıyor ona evet diyoruz.
 Sizi en baştaki firmwaretool32 kısmına atıcak.
 MTK flash kısmına tıklıyoruz.

Şimdi ise sağ tarafta aşağıda WRITE butonuna basıyoruz

Yazılar geliyor ve başarıyla firmware'i gerçekleştirdiğimiz yazıyor.
 Artık xboxınızı kapatın dvdromu normal şeklinde kapatın .Ve bütün kopya oyunları oynamaya başlayın.

Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google

Çevrimdışı GABADE

• Top Toplayıcı
  • *
    • Real madrid oyun-Galatasaray gerçek.
    • keremsag8@hotmail.com
      • Profili Görüntüle
Kardeşim bu işlemi yaparken liteon erase dedim hata verdi.Birkaç kez daha denedim gene olmadı sonra çıkarıp x360'a bağladım e64 hatsı aldım fakat elimde hem key hemde dummy.bin var.Nasıl düzeltebilirim ?

Çevrimdışı ηαρѕтєя

• Administrator
  • Yönetim Kurulu Başkanı
    • Chelsea
    • Pesfootball
      • Profili Görüntüle
      • PesFootbaLL.Com
Hocam dvd rom kablosunu ters takmış olabilirsin sata kablosunu ona bir bak önce.Elinde key dosyan varsa son fw dosyasını indirip keyi resimlerdeki gibi fw ye entegre et ardından fw at.

Çevrimdışı GABADE

• Top Toplayıcı
  • *
    • keremsag8@hotmail.com
      • Profili Görüntüle
Resimlerdeki gibi derken anlıyamadım ama dvdrom yanıp sönüyo kapak filan açamıyorum bağlantı yok gibi düşün.

Pesfootball-Forum

Nesine 728*90

Çevrimdışı ηαρѕтєя

• Administrator
  • Yönetim Kurulu Başkanı
    • Chelsea
    • Pesfootball
      • Profili Görüntüle
      • PesFootbaLL.Com
Tamm fw yi silmişsin yeni fwyi atman lazım dvd romu görmüyorsa şu an dvd romun fwsiz.Sen indirdiğn fw ye keyini entegre edip yükliceksin.Resimleri aşamasına göre yap elinde key varsa.Bir de dvd rom sata kablosunu ters takarsan 3 kırmızı verir ona dikkat et.

Pesfootball-Forum

Çevrimdışı GABADE

• Top Toplayıcı
  • *
    • keremsag8@hotmail.com
      • Profili Görüntüle
Daha önce vermişti biliyorum ama fw'si sildiğini sanmıyorum çünkü hata veriyordu.Birde kapak açamam bak tamamiyle bağlantı yok dvdrom'a güç kablosu takılı değil gibi yanıp sönüyo.

Çevrimdışı GABADE

• Top Toplayıcı
  • *
    • keremsag8@hotmail.com
      • Profili Görüntüle
Tamm fw yi silmişsin yeni fwyi atman lazım dvd romu görmüyorsa şu an dvd romun fwsiz.Sen indirdiğn fw ye keyini entegre edip yükliceksin.Resimleri aşamasına göre yap elinde key varsa.Bir de dvd rom sata kablosunu ters takarsan 3 kırmızı verir ona dikkat et.
Daha önce 3k vermişti biliyorum ama fw'si sildiğini sanmıyorum çünkü hata veriyordu.Birde kapak açamam bak tamamiyle bağlantı yok dvdrom'a güç kablosu takılı değil gibi yanıp sönüyo.Nasıl dvdrom'u çalışır hale getirebilirim program filan hiçbişey görmüyo dvdrom'u ?
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2011, 23:06:42 Gönderen: GABADE »

Çevrimdışı henimex

• Top Toplayıcı
  • *
    • Profili Görüntüle
LT 2.0 için yapmamız gereken önemli bir değişiklik varmı ? yoksa prensipte hepsi aynımı ?
1.4 fw li elimde keyi olamayan bir lite on var. mecburen key alamam lazım. diger kalvuzundaki kabloyu yapıp keyi alıcam.

sonra diger adımları denicem.

"not ozel mesaj atmıstım bi kontrol edebilirsen sevinirim"

Pesfootball-Forum

GT TF 728*90

GoogleTagged